Yazılardan Haberdar Olun

E-mail Adresiniz :

31 Temmuz 2011 Pazar

Limonata ve macaroon

Merhabalar,

Biliyorsunuz limonata yeniden gündeme geldi. Dışarda içtiğim limonatalar genelde bana hep çok tatlı geliyor. Bu nedenle annem çeşitli denemelerden sonra aşağıda tarif ve fotoğraflarını göreceğiniz limonatayı hazırlamaya başladı. Bana çok iyi geliyor. Bazen termosla işe götürüyorum. Kısa sürede engeç 36 saat çinde tüketmelisiniz. Daha fazla yapmak isterseniz oranları deneme yanılam yöntemiyle bulmalısınız, ancak bu malzeme sanırım 2,5  litre suya da yeterli olacaktır.  Biz şekersiz yapıyoruz. İsterseniz içine şeker veya bal veya tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.

Limonata ramazanda önemlidir, çünkü hararetinizi alır ve susamanızı büyük oranda önler. Antakya'da ve İskenderun'da olanaklar ölçüsünde yine harareti önlemek amacıyla ramazanda koruk suyu da hazırlanırdı. ( Koruk = olmamış üzüm )

Macaroon'ları yeğenlerim Ceyda ve Mısra yaptılar. Fotoğrafları aldım ve heyecanla tarifi beklerken bu linki aldım. Carte Dor'un paketini alıp yapmışlar. Yanında limonatayla iyi gideceğini düşündüm.    http://www.cartedor.com.tr/tarif.aspx?v=Macaron.flv

Afiyet olsun :)

Gece Mavisi

Limonata :

  • 1,5 litre su
  • 1,5 limon
  • birkaç yaprak nane
  • 1,5 cmlik 3 tane çubuk tarçın
  • 4-5 tane karanfil
  • 3 -4 cm kadar taze veya kuru zencefil
  • 1 tane ortaboy yeşil elma
  • İsterseniz şeker veya bal veya tatlandırıcı 
Sürahiye suyu koyup bütün malzemeleri içine ekleyin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birtane elma genelde fazla geliyor. Limonları sıktıktan sonra içmeye başlayana kadar kabuklarını da içinde tutuyorum. Bu kadar basit :)

Afiyet olsun :)

Macaroon

http://www.cartedor.com.tr/tarif.aspx?v=Macaron.flv


Bu da hazır olduğu için çok basit.


Herzaman zoru yapmaya gerek yok değil mi ?






2 yorum:

Nenmor dedi ki...

Off, cidden çok güzel gözüküyorlar...

Fatosun Kosesi dedi ki...

:) teşekkürler