Yazılardan Haberdar Olun

E-mail Adresiniz :

16 Ağustos 2011 Salı

Çilek Reçeli :)

Merhabalar :),

Geçen yazımda bahsettiğim arkadaşımın sitesi açıldı.  http://www.birtarlamvar.com
Facebooktan arkadaş olarak ta ekleyebilirsiniz.  Ürünleri hemen tükeniyor. Bir de ünlü bir restaurant mal alımını görüşmek için gelmiş. Yoksa bize kalmayacak mı ürünlerden nedirJ ?
Patlıcan ve domates siparişi verdim.  Gelirse haftasonu dolma yaparak hem tarif hem de fotoğraf ekleyeceğim. Aslında Antakya ve İskenderun’daki o küçük patlıcanlardan da olsa ne iyi olur. Tam bir lokmalık oluyorlar.
Bu yemek tariflerinden sonra sırada annemin çilek reçeli var. Geçtiğimiz günlerde Bursa’ya gittiğimizde  kardeşimin  eşi  annemin istediği gibi reçellik çilek bulunca hemen aldı. Böylece annem çok mutlu olduJ.  Bir süredir peşindeydi  bu çileklerin annem.

Hemen tarif ve fotoları aşağıya ekliyorum. Tarifi  1 Kg çilek üzerinden veriyorum, siz ne kadar çilek kullanacaksanız diğer malzemeleri ona göre oranlayabilirsiniz.
Veeee Çilek Reçeli
Malzeme
·         1 kg çilek
·         1 kg şeker ( çilek tatlı değilse 250 gr / 500 gr kadar fazla şeker koyabilirsiniz, bizim çilek hafif mayhoş olduğu için annem  1.250 gr şeker kullandı .
·         1 orta boy limon
Yapılışı
·         Çileklerin üstünü örtecek kadar suda biraz bekletin.
·         Sonra birkaç su yıkayarak süzgeçe alın.
·         Saplarını mümkünse elle ayıklayın.
·         Ayıklanmış çilekleri uygun derin  bir  tencereye yerleştirin.  Üzerini kapatacak şekilde şekeri dökün.  Gece yaparsanız bu işlemi sabaha kadar bekletirseniz daha iyi olur. Vaktiniz yoksa birkaç saat bekletseniz de olur. Hava sıcaksa dolapta bekletmelisiniz.
·         Çilek suyunu bırakacağı için ayrıca su koymanız gerek yoktur.
·         Çileğin şurubu kaşıktan ağır akacak kıvama geldiği zaman limonu skıp, bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
·         5 dakika sonra üstündeki köpüğü alıp sıcakken kavanozlara doldurun.
·         İyice soğumasını bekleyin – 4 la 6 saat sürebilir – ve kapağını kapatıp saklamak üzere kaldırın.
Notlar
Bazı yerlerde reçeli pişirdikten sonra 1 gece bekletip tekrar kaynatıp kavanozlara almayı öneriyorlar. Bu defasında annem de öyle yaptı.  Ancak bu durumda rengi daha koyu oldu.

Sevgilerimle,
Gece Mavisi
Fatoş


Dağ Çileği


Ayıklandktan sonra
Piştikten sonra tencerede

Saklamaya hazır :) Afiyet olsun

Servise hazır :)






1 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Fatoşçum; var mı ane eli değmiş reçeller gibisi? Benimki de elma-havuç karışımı uyduruyor bir şey, yeme yanında yat:)) Elceğizlerine sağlık anneciğinin. Sevgiler..