Yazılardan Haberdar Olun

E-mail Adresiniz :

30 Ağustos 2009 Pazar

KIYMALI BÖREK






Bizim evde her zaman kıymalı börek çok sevilir. Kilo sorunlarımızdan dolayı artık pek yapmıyoruz. Bugün yapınca hemen fotoğraflarını çekerek tarifini yazmayı istedim.

Herkese iyi ramazanlar,

KIYMALI BÖREK

Malzemeler

5 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt

İçinin malzemeleri

Yarım kilo kıyma
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 adet kurusoğan
4 diş sarımsak
1 tane taze yeşil biber
1 tane taze kırmızı biber ( közleme için kullandıklarımızdan)
Biraz taze maydanoz
Bir çay kaşığı toz şeker

Yapılışı

Kıymayı tencereye koyun, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurun. Bu arada soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kıyma kavrulduktan sonra yağı ve doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin. Bu malzemeler de kavrulduktan sonra doğranmış maydanozu ve şekeri karıştırarak altını kapatın, soğumaya bırakın.

2 yumurta, 1 bardak yoğurt ve yarım çay bardağı sıvıyağı bir çukur kabın içinde karıştırın. Bu malzemeyi hem böreğin içine hem de fırına vermeden önce üstüne süreceğiz.

Yufkaları 4e bölün. Daha küçük börekler isterseniz 8e bölebilirsiniz. Az önce hazırladığınız sıvı malzeme ile içini ıslatın. Geniş kenarına hazırladığınız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyarak kenara paralel olacak şekilde yayın. Daha sonra tüm yufkayı rulo halinde kıvırmaya başlamadan önce kıymalı malzemenin koyduğunuz baş kısmın 2 ucunu iki kenarını içe doğru hafifçe kıvırın. Malzemenin dışarı akması önlenmiş olur. Ruloyu da soldan sağa veya sağdan sola olmak üzere içe doğru kıvırarak son şeklini verebilirsiniz.

Börekleri bu şekilde hazırlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Arzu ederseniz yağlı kağıt üstüne dizebilirsiniz.

Fırınınıza göre 150 veya 170 derecede 35 dakikada pişecektir. Böreklerin altının ve üstünün kızarmış olması gereklidir.

Afiyet olsun.

Gece Mavisi Fatoş

2 yorum:

Unknown dedi ki...

teyzoşum İstanbul günlerimi ve senin o güzel ellerinle yaptığın yemekleri hasretle anıyorum yaptığın yemeklerin kokusu buram buram burnumda vallahi....... bir kaç tane bizim için buzluğa atsana....

Fatosun Kosesi dedi ki...

Eda'cim bunu ben yaptim canim. Gel bi sana da hemen taze yaparim:)Buzluga atmaya ne gerek var. :)
sevgiler herkese,
fatos