Yazılardan Haberdar Olun

E-mail Adresiniz :

14 Eylül 2009 Pazartesi

Poğaça Tarifi





Tekrar merhaba,


Şimdi de bir arkadaşımın ( Dilek T.) poğaca tarifini veriyorum. Ben tadına baktım, gayet lezzetli olmuşlardı.


POĞAÇA TARİFİ ( Dilek T.)

* 1 Su bardağı yoğurt
* 2 Yumurta ( 1nin sarısını ayırın )
* 1 Kabartma tozu
* 1 Bardağa yakın sıvı yağ
* 2 Yemek kaşığı katı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un ( Yarım kilo kadar un alıyor )
* Çörek otu
* Küp küp doğranmış siyah ve / veya yeşil zeytin, sosis, kaşar peyniri, kavurma, mantar vs. ( damak zevkinize göre istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)

Bütün malzemeyi aynı anda hafif çukur bir kaba koyarak memesi kıvamına gelene kadar önce karıştırın sonra yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda yuvarlayın. İçine bir oyuk yaparak hazırladığınız malzemeden bir parça içine koyun. Hamuru tekrar yuvarlayın, malzeme içinde kalsın.

Hafif yağlanmış tepsiye birleştirme kısımları belliyse altta kalacak şekilde dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve çörek otundan serpin.

Pişmesi 150 - 175 derece fırında 15 dakika kadar sürüyor.

Ufak oldukları için TV seyrederken bile çerez gibi atıştırabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Gece Mavisi
Fatoş

Hiç yorum yok: