Yazılardan Haberdar Olun

E-mail Adresiniz :

28 Eylül 2009 Pazartesi

Tuzlu Kurabiyeler


                                                           





Merhabalar tekrar:),

Uzun süredir yapmadığım tuzlu kurabiyeyi dün yeğenim Ceyda için yaptım.

Üniversite 2.sınıfa başlamak üzere dün Antalya'dan İstanbul'a geldi.
 Tahtakale’ye bir gidişimde aldığım plastik kalıpları kullanarak Dilek T’nin yaptığı poğaçalar gibi tam çerezlik ebatlarda kurabiyeler elde ettim. ( Toplam 60 tane oldu)


Malzemeler:

  • 125 gr margarin ( yumuşak olacak )
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2-3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Aldığı kadar un ( 3,5 bardak ile başlarak toplam 4 bardak civarında un koydum )
  • 1 yumurta sarısı ( üzerlerine sürmek için )

Bütün malzemeyi aynı anda çukur bir kaba koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar önce karıştırın sonra yoğurun. Arzu ederseniz önce un haricindeki malzemeleri karıştırarak üstüne aldığı kadar un ekleyebilirsiniz.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bir ekmek tahtası / hamur tahtası üstünde elinizle veya kalıplarla şekil verebilirsiniz. Yüksekliği bir parmak kalınlığında veya azdaha ince yapmanız yeterlidir.


Hafif yağlanmış tepsiye dizerek yumurta sarısını üzerlerine sürün.


150 derece fırında 15 dakika altını ve 15 dakika üstünü pişirmek yeterli oluyor. ( Toplam 30 dakika ) Kendi fırınınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.


Benim kalıplarımla ufak oldukları için heryerde çerez gibi atıştırabilirsiniz.

Arzu ederseniz hamurun içine nane ve kırmızı pul biber yerine peynir rendesi ve maydanoz / dere otu ekleyebilirsiniz. Bu çeşitliliği gönlünüze göre yapabilirsiniz. 


Afiyet olsun,



Gece Mavisi
Fatoş

Hiç yorum yok: